Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Στα 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα!

Αυστηρά μέτρα παίρνει το κράτος: Κλείνουν εστιατόρια, καφετέριες και ότι έχει τραπεζοκαθίσματα!

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ξεκινώντας την την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας πριν από λίγα λεπτά δήλωσε πως, «είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού».

Και συνέχισε: «Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τα αυστηρά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για να ανακοπεί η πανδημία του κορονοϊού:

«Σας ανακοινώνουμε ένα συνολικό αριθμό 190 κρουσμάτων, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση. 11 κρούσματα δεν έχουν σύνδεση. 5 νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 2.700 έλεγχοι».

«Κλείνουν για 15 ημέρες όλα τα εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καφέ-μπαρ και καφετέριες (ότι έχει τραπεζοκαθίσματα, με εξαίρεση στα delivery και take-away) η εστίαση, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, οι χώροι άθλησης εκτός των ανοιχτών χώρων μεμονωμένης άθλησης και τα κέντρα αισθητικής.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία χωρίς καρέκλες και τραπέζια, το λιανεμπόριο και τα σούπερ μάρκετ.

Από τα 190 κρούσματα που ανακοινώθηκε από τον κ. Τσιόδρα, πως νοσούν στην Ελλάδα, τα 73 είναι νέα κρούσματα, τα 5 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τα 11 είναι «ορφανά».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει