Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Σύντομα οι ανακοινώσεις για το επίσημο όνομα του ιού

Το νέο κανονικό του όνομα θα αποκτήσει σύντομα ο νέος κοροναϊός που ξεκίνησε από την Κίνα και συνεχώς εξαπλώνεται σε άλλες χώρες, καθώς σήμερα διατηρεί το προσωρινό «2019-nCoV» που του έχει δοθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η ομάδα επιστημόνων που αναμένεται να ανακοινώσει το επίσημο όνομα εργάστηκε πίσω από κλειστές πόρτες και σύντομα θα προβεί σε ανακοινώσεις. Το όνομα στο οποίο κατέληξαν έχει βρεθεί και έχει υποβληθεί προς δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό.

Η επίκουρη καθηγήτρια Κρίσταλ Γουάτσον του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ, δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι «η ονομασία ενός νέου ιού συχνά καθυστερεί αρκετά και η προσοχή έχει εστιαστεί μέχρι σήμερα στο πρόβλημα της δημόσιας υγείας, πράγμα κατανοητό. Υπάρχουν όμως λόγοι που η ονομασία του ιού θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα».

Για να τον διακρίνουν από τους προηγούμενους κοροναϊούς, έως τώρα οι επιστήμονες τον λένε «νέο» ή «2019-nCoV», που σημαίνει «ένας νέος κοροναϊός, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 2019».

«Το όνομα αυτό που έχει σήμερα, δεν είναι εύκολο στη χρήση του, με αποτέλεσμα τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό να χρησιμοποιούν άλλα ονόματα για τον ιό. Ο κίνδυνος όταν δεν υπάρχει ένα επίσημο όνομα, είναι ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να χρησιμοποιούν όρους όπως Ιός της Κίνας και αυτό μπορεί να δημιουργήσει αντιδράσεις εναντίον συγκεκριμένων πληθυσμών», τόνισε η δρ Γουάτσον.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό έχει φτάσει τους 490.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει