Ενημέρωση με ένα κλικ

Με θρησκευτικό όρκο θα ορκιστεί η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Στις 22 Ιανουαρίου, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Με θρησκευτικό όρκο πρόκειται να ορκιστεί η εκλεγείσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με συνεργάτες της, τους οποίους επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Πρόεδρος γνωρίζει άριστα το Σύνταγμα και δεν θα ετίθετο ποτέ ζήτημα να ορκιστεί με όρκο διαφορετικό από τον ρητά προβλεπόμενο θρησκευτικό όρκο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

 

Στις 13 Μαρτίου η ορκωμοσία

Στις 22 Ιανουαρίου, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής, λαμβάνοντας 261 ψήφους.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου γίνεται έτσι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Η ορκωμοσία της προγραμματίστηκε για τις 13 Μαρτίου 2020, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Πρόκειται για τη 13η Πρόεδρο της Δημοκρατίας της χώρας και την 8η από τη μεταπολίτευση.

«Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι»

Στην πρώτη της δήλωση, κατά την ενημέρωση που έλαβε από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, ανέφερε ότι έχει πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζεται και του χρέους που αναλαμβάνει.

«Η χώρα μας, ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας ανάπτυξης πολιτισμού και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση και βελτίωση της θέσης αυτής είναι η διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει