Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Tο φετινό καλοκαίρι να γίνει επίλογος προβλημάτων και πρόλογος επιτυχιών

Ομιλία στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κτίριο Δορυφορικού Αεροσταθμού του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Το πρώτο θύμα του ιού σε όλο τον κόσμο είναι ο τουρισμός και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και 70 χρόνια», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι είναι μια «πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους, μια κρίση συμμετρική, η οποία αφορά όλες τις χώρες και όλους τους κλάδους, μόνο που κάποιοι χτυπιούνται περισσότερο. Και δυστυχώς ο κλάδος του τουρισμού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή».

«Πάνω από όλα με κανόνες ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες και με διάθεση το φετινό καλοκαίρι να γίνει επίλογος προβλημάτων αλλά και πρόλογος νέων επιτυχιών από την επόμενη σεζόν. Υπάρχει και η πείρα και το σχέδιο και οι δυνατότητες. Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ας αξιοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε ώστε το σχέδιο για την επόμενη δεκαετία του τουρισμού, 2021-2030, να διορθώσει πολλές από τις χρόνιες παθογένειες που μερικές φορές, όλοι μας, επιμελώς κρύψαμε κάτω από το χαλί στηριζόμενοι απλά σε κάποια πολύ ενθαρρυντικά βραχυχρόνια νούμερα» είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη ΓΣ του ΣΕΤΕ.

«Η κυβερνητική επιλογή για lockdown ήταν απόλυτα συνειδητή. Είχαμε συζητήσει ότι κλάδοι όπως ο τουρισμός και η εστίαση θα πλήρωναν ένα σημαντικό τίμημα αλλά πρόσκαιρο. Η προτεραιότητα ήταν η προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των Ελλήνων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει