Ενημέρωση με ένα κλικ

Διπλασιασμός της επιχορηγήσεως των θεάτρων για το 2020

Διπλασιασμός της επιχορηγήσεως των θεάτρων για το 2020

Σε διπλασιασμό του ποσού επιχορηγήσεων θεάτρων κατά ένα εκατομμύριο ευρώ προχώρα το Υπουργείο Πολιτισμού, με το συνολικό ποσό ανά θέατρο να ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια ευρώ, για το 2020. Η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται στην πρόταση της επταμελούς Γνωμοδοτικής Επιτροπής Θεάτρου για αύξηση του ποσού των επιχορηγήσεων θεάτρου.

Παράλληλα το Υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στην ανακοίνωση επέκτασης της θεατρικής περιόδου 2020-2021 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 ώστε τα σχήματα τα οποία θα προκριθούν από την Επιτροπή προκειμένου να επιχορηγηθούν, να έχουν χρόνο προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα.

Παράλληλα αναμένεται και παράταση της θεατρικής περιόδου 2019-2020 έως τις 31 Μαΐου 2021, με σκοπό την ολοκλήρωση προγραμματισμού των ήδη επιχορηγηθεισών ΑΜΚΕ.

Σε καμία περίπτωση «δεν θα ζητηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επιστροφή των επιχορηγηθέντων ποσών» τονίζει η ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι η διακοπή της θεατρικής περιόδου, οδήγησε στο ανέβασμα μόνο 31 εκ των 64 συνολικά παραγωγών οι οποίες είχαν επιχορηγηθεί για τη θεατρική περίοδο 2019-2020, με κάποιες εξ αυτών να μην προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν τον κύκλο των προβλεπόμενων παραστάσεών τους.

Σε συνέντευξη της στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι το ΥΠΠΟΑ θα δρομολογήσει άμεσα, τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Δημιουργών Θεάτρου, ώστε να υπάρξει πλήρης και έγκυρη καταγραφή όλων των επαγγελματιών του θεατρικού χώρου, σε όλες τις σχετικές ειδικότητες.

«Είναι ένας τεράστιος επαγγελματικός χώρος που παραμένει αχαρτογράφητος με πολλές αρνητικές συνέπειες για τους επαγγελματίες του Θεάτρου», δήλωσε

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει