Ενημέρωση με ένα κλικ

Κουτσούμπας: Υπήρχαν επίσημες καταγγελίες για μη τήρηση μέτρων!

«Έπρεπε να είχατε πάρει μέτρα και το πιο σημαντικό θα ήταν η επίταξη του ιδιωτικού τομέα»

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με αναφορά στα κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτικές κλινικές.

«Έπρεπε να είχατε πάρει μέτρα και το πιο σημαντικό θα ήταν η επίταξη του ιδιωτικού τομέα», τόνισε, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει την έκπληκτη, καθώς υπήρχαν επίσημες καταγγελίες από εργαζόμενους και σωματεία σε ιδιωτικές μονάδες Υγείας ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως για το ΚΚΕ η συζήτηση για την «επόμενη μέρα» δεν αφορά μόνο την άρση των περιορισμών, αλλά και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων που θα συνοδεύουν αυτήν τη χαλάρωση.

Επίσης, υπογράμμισε πως η συζήτηση για την «επόμενη μέρα» αφορά κυρίως τη διαχείριση της νέας καπιταλιστικής κρίσης που βρίσκεται προ των πυλών, με την πανδημία να επιταχύνει την ανάπτυξή της.

Όπως είπε, η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για να φορτωθεί στις πλάτες του λαού, ενώ τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα ήρθαν για να μείνουν.

Συμπλήρωσε δε πως ο ελληνικός λαός έχει πείρα μετά από δέκα χρόνια μνημονίων που εφαρμόστηκαν μέτρα «έκτακτων συνθηκών» και έγιναν μονιμότερα των μονίμων.

«Οι εργαζόμενοι όμως, έχουν πληρώσει πολλά, και με την πρόσφατη κρίση, και με τις επιπτώσεις της πανδημίας. Δεν πρέπει, και δεν θα δεχθούν να ματώσουν ξανά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως θα πρέπει από τώρα να οργανωθεί η πάλη του λαού.

Σε σχέση με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, ανέφερε πως «έτσι γίνεται στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, υπουργοί ειδικεύονται για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά», όμως «αυτό δεν απαλλάσσει καθόλου την αξιωματική αντιπολίτευση».

Ειδικά για το επίδομα των 800 ευρώ, σημείωσε πως είναι σταγόνα στον ωκεανό και δεν επαρκεί για να εξασφαλίσει μια στοιχειώδη διαβίωση για τους εργαζόμενους.

«Πάρτε μέτρα τώρα για να εξασφαλίσετε στοιχειωδώς εισόδημα για όλους», σημείωσε, επισημαίνοντας πως τα χρήματα, είτε δοθούν από το «μαξιλάρι» είτε από αλλού, προήλθαν από το στράγγισμα του λαού.

Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε πως οι ανταγωνισμοί επιβεβαιώνουν το αποκρουστικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ για τα νέα δάνεια είπε πως θα τα καρπωθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και θα τα πληρώσουν οι πολλοί, όποια μορφή και αν έχουν αυτά τα δάνεια.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, κάλεσε την κυβέρνηση να το αποσύρει.

«Πάρτε το πίσω και κοιτάξτε να ασχοληθείτε με τα άλλα προβλήματα», είπε και ζήτησε από την κυβέρνηση να ορίσει ημερομηνία για τις πανελλαδικές, καθώς και να λάβει μέτρα για να διεξαχθούν με τις βέλτιστες συνθήκες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει