Ενημέρωση με ένα κλικ

Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Τύπου: Πληρώσαμε πολλά

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τον ορατό εχθρό της εργατικής τάξης - Την κυβέρνηση και την εργοδοσία»

Η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Τύπου, με ανακοίνωσή της εξαπολύει τα βέλη της στην κυβέρνηση και την εργοδοσία που:

«Μέσα στον καιρό της πανδημίας και με αυτό το πρόσχημα, βρήκαν ευκαιρία να κάνουν πραγματικότητα όλες τις επιταγές και τα όνειρα του ΣΕΒ, των μεγαλοβιομηχάνων, των μεγαλοεκδοτών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Τύπου:

«Ο αόρατος εχθρός μπορεί να είναι ο κορονοϊός, γνωρίζουμε πολύ καλά όμως τον ορατό εχθρό της εργατικής τάξης, που δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Μέσα στον καιρό της πανδημίας και με αυτό το πρόσχημα, βρήκαν ευκαιρία να κάνουν πραγματικότητα όλες τις επιταγές και τα όνειρα του ΣΕΒ, των μεγαλοβιομηχάνων, των μεγαλοεκδοτών.

Την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας, στηρίζεται στο φιλότιμο, την εργατικότητα και την αυτοθυσία του υγειονομικού προσωπικού, την ώρα που τα παιδιά μας για να μορφωθούν και να μπορέσουν να συμμετέχουν στην περιβόητη και πολυδιαφημισμένη απομακρυσμένη εκπαίδευση, πρέπει να “ματώσουν” οικονομικά οι λαϊκές οικογένειες, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη λαϊκή ρήση “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται“.

Αποθεώνουν την έννοια της “ατομικής ευθύνης” λες και δεν είναι ευθύνη των κυβερνήσεων, σημερινών και προηγούμενων, το ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι υποβαθμισμένο, η δημόσια και δωρεάν παιδεία έχει καταντήσει πλέον ανέκδοτο.

Η κυβέρνηση με θαυμαστή ταχύτητα όμως, έτρεξε και νομοθέτησε ένα σωρό «εργαλεία» στα χέρια των εργοδοτών μας.

Διεύρυνε και διευκόλυνε την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας, δίνει τη δυνατότητα επιβολής της αναστολής σύμβασης, ενώ την ίδια ώρα αποδέχεται τις 10δες χιλιάδες απολύσεις που έχουν γίνει. Αυτά τα μέτρα ήταν απαίτηση των βιομηχάνων και η κυβέρνηση τα υλοποίησε.

Η εργοδοσία της “Άργος” συνεχίζει και διευρύνει την ψαλίδα στην καθυστέρηση της μισθοδοσίας. Δεν καθόμαστε σιωπηλοί!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την άμεση κατάργηση των μέτρων που επιβλήθηκαν με τις ΠΝΠ για την διαχείριση της κρίσης.
  • Την αναστολή πληρωμών σε ΔΕΚΟ και τράπεζες για όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα.
  • Την ακύρωση των απολύσεων και όλων των αρνητικών μεταβολών που επιβλήθηκαν σε όλους τους συναδέλφους από την 1η Μάρτη.
  • Την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας από την “Άργος”.

Στις 28 Απρίλη, συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης σε όλους τους χώρους δουλειάς, που οργανώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στις 12:30 συζητούμε, αποφασίζουμε, οργανωνόμαστε για την επόμενη μέρα. Φιλοδοξία της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι αυτά τα μέτρα να μείνουν. Δεν το αποδεχόμαστε!

Αγωνιστικά

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει