Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πειθαρχεί

«Έως τα τέλη του μήνα θα λάβουμε αποφάσεις για τη στρατηγική εξόδου»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως αυτές τις δύο εβδομάδες, έως τις 27 Απριλίου, έχουμε δώσει εντολή να συλλέξουν όλα τα συναρμόδια υπουργεία τις προτάσεις τους για τη στρατηγική εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Μέχρι τότε θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το πότε και πώς θα εκκινήσει «η σταδιακή και μακρόσυρτη άρση των μέτρων» δήλωσε μιλώντας το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας στο Mega.

«Τα έχουμε πάει εξαιρετικά, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πειθαρχεί» είπε και ξεκαθάρισε πως «εάν χρειαστεί, θα λάβουμε και πιο αυστηρά μέτρα».

Για την ελληνική οικονομία μετά την κρίση του κορονοϊού, επισήμανε ότι σταδιακά «θα ανοίγουν τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας για κάποιους, ενώ για κάποιους θα παραμείνουν κλειστοί».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, βάσει των δεδομένων «θα υφίστανται κάποιοι περιορισμοί έως τον Ιούνιο» και ως εκ τούτου «επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας». Τα μέτρα αυτά θα αφορούν την περίοδο από αρχές Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε αυτές τις δύο εβδομάδες όλοι οι Έλληνες να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα. Θα υπάρχει, όπως είπε, έγκαιρη πληροφόρηση ποιοι τομείς θα ανοίξουν πρώτα και τι θα γίνει με τα σχολεία και τον τουρισμό.

«Από τις αρχές Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου θα υπάρχουν δραστηριότητες που θα ανοίξουν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα» τόνισε.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε, τέλος, πως «από τις εισηγήσεις των ειδικών, ξέρουμε ότι θα υπάρχει ένα δεύτερο κύμα το φθινόπωρο».

Υπενθυμίζεται πως κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι, ο κ. Πέτσας είχε δηλώσει πως «το Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς και ότι δεν θα επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τους εορτασμούς».

«Τον Γολγοθά του κορονοϊού που περνάει και η χώρα μας θα τον ακολουθήσει η Ανάσταση. Ανάσταση που ευχή όλων μας είναι να μας βρει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και περισσότερη αισιοδοξία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση δεν πρέπει να υπάρξει», δήλωσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει