Ενημέρωση με ένα κλικ

ΕΣΗΕΑ: Προτιμότερο να καταργηθεί το μέτρο αναστολής συμβάσεων

«Η επιδότηση της εργασίας θα μπορούσε να προχωρήσει ενδεχομένως με επιδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Η ΕΣΗΕΑ με επείγουσα επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, μετά τον καταιγισμό της αναστολής συμβάσεων εργασίας από τη μεγάλη πλειοψηφία των εφημερίδων αλλά και των ιστοσελίδων, δηλώνει πως «είναι προτιμότερο να καταργηθεί το μέτρο της αναστολής συμβάσεων και να αντικατασταθεί με το μέτρο της επιδότησης εργασίας».

Η Ένωση Συντακτών σημειώνει πως πρωταρχικός στόχος της είναι «να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ».

«Η επιδότηση της εργασίας θα μπορούσε να προχωρήσει ενδεχομένως με επιδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε οι επιχειρήσεις να ανακουφιστούν εν μέρει από το μισθολογικό κόστος, όταν αυτό υπερβαίνει τα 800 ευρώ» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Ζητά επίσης την «άμεση εφαρμογή των μέτρων στήριξης του Τύπου», ελπίζοντας πως «δεν θα παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες».

Το αίτημα αυτό απευθύνεται στην κυβέρνηση μετά την τραγική κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, ενώ η εσωτερική έρευνα της ΕΣΗΕΑ μέσω των συνδικαλιστικών εκπροσώπων κατέδειξε πως στις περισσότερες εφημερίδες και εφαρμόζεται το μέτρο της αναστολής συμβάσεων και υπογράφουν οι δημοσιογράφοι κανονικά μέσω της τηλεργασίας

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει