Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε σπίτια το Πάσχα

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως το Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς και ότι δεν θα επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τους εορτασμούς.

«Τον Γολγοθά του κορονοϊού που περνάει και η χώρα μας θα τον ακολουθήσει η Ανάσταση. Ανάσταση που ευχή όλων μας είναι να μας βρει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και περισσότερη αισιοδοξία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση δεν πρέπει να υπάρξει», τόνισε.

Επανέλαβε πάντως ότι η Ανάσταση όπως και ολόκληρο το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, χωρίς μετακινήσεις, με κλειστές εκκλησίες και λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε πως θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι σε εθνικές οδούς παλιές και νέες, λιμάνια και σταθμούς, και πως λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς ρομά, προσφυγικές δομές αλλά και σε άλλες ειδικές ομάδες.

Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και ότι οι εγκρίσεις για νέες προσλήψεις φτάνουν τις 4.824.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η κάλυψη των κενών, για μια μακρόπνοη ενίσχυση του συστήματος υγείας», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επεκτείνει τον Μάιο και τον Ιούνιο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Όσον αφορά το Δώρο του Πάσχα, δήλωσε ότι την Μεγάλη Τετάρτη θα γίνει η καταβολή του από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί.

Επιπλέον, ανέφερε ότι δρομολογείται σειρά προγραμμάτων για τους ανέργους.

Σχετικά με την πληρωμή των συντάξεων δήλωσε ότι, «οι συντάξεις αυτό τον μήνα θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες, για να μην υπάρξει συνωστισμός στις τράπεζες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι σήμερα θα εκδοθεί ΠΝΠ που προβλέπει έκπτωση 25% σε μελλοντικό φόρο για επιχειρήσεις, παράταση ασφαλιστικής κάλυψης ανασφάλιστων, προσωρινή παράταση επιδομάτων αναπηρίας κ.α.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει