Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρούτσης: «Δεν λέει πουθενά για μείωση μισθού 50%»

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στην εκ περιτροπής εργασία, αλλά και στο επίδομα κατάρτισης των επιστημόνων

Με κατηγορηματικό τρόπο, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι η εκ περιτροπής απασχόληση θα ισχύσει για έναν ή δύο μήνες, «όσο κρατήσει η κρίση» για τις -υπό κατάρρευση- επιχειρήσεις, ενώ μετά θα επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς.

Ο ίδιος ανέφερε στον ΣΚΑΙ: «Δεν λέει πουθενά για μείωση μισθού 50%. Η μείωση μισθού που βάζει η πλευρά της αντιπολίτευσης είναι κάτι αυθαίρετο… πρόκειται για ψέμα». Ταυτόχρονα διευκρίνησε ότι η μείωση αποδοχών ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη και δεν προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Έπειτα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι δεν κατάργησε ποτέ την ρύθμιση για την εκ περιτροπής εργασία, η οποία υπάρχει από το 1990.

Αναφορικά με το επίδομα κατάρτισης των 600 ευρώ στους επιστήμονες, ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος ωστέ να μπορέσουν να λάβουν «καθαρά στην τσέπη» τα χρήματα αυτά και όχι γιατί «υποτιμούμε την επιστημονική τους γνώση». Τόνισε ότι  δεν υπάρχουν παρκαρισμένα λεφτά και γι’ αυτό θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει