Ενημέρωση με ένα κλικ

Υπογραφή του μεγαλύτερου πακέτου διάσωσης στις ΗΠΑ

Υπογραφή του μεγαλύτερου πακέτου διάσωσης στις ΗΠΑ, ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Στην υπογραφή του μεγαλύτερου πακέτου διάσωσης στις ΗΠΑ, προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με δέσμη μέτρων στήριξης οικονομίας και επιχειρήσεων, ύψους 2 τρισεκατομμύριων δολαρίων, με το πακέτο αυτό να αποτελεί, το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία των ΗΠΑ.

H σχετική έγκριση υπεγράφη την Παρασκευή, με την χώρα να βλέπει τον αριθμό των κρουσμάτων από τον κορονοϊό να διπλασιάζεται εντός τριών 24ωρών, ξεπερνώντας τα 100.000 κρούσματα και τους 1.500 νεκρούς.

Το νομοσχέδιο είχε πρωτύτερα από τα δύο σώματα του Κογκρέσου, με τη Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει χθες το νομοσχέδιο, δύο ημέρες μετά το «πράσινο φως» από τη Γερουσία.

Το πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων, προβλέπει επιταγή 1.200 δολαρίων για κάθε Αμερικανό, αλλά και έκτακτη χρηματοδότηση για το σύστημα υγείας καθώς και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Το νομοσχέδιο εγκρίνεται, μέσα στην δίνη του κορονοϊού, λίγες ημέρες μετά τα στοιχεία-σοκ για την ανεργία, με τον αριθμό των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση χορήγησης επιδόματος ανέργων να ανέρχεται την προηγούμενη εβδομάδα στα 3,3 εκατομμύρια.

Ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπερνά οποιαδήποτε άλλη χώρα πλέον, και ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι το πακέτο είναι «διπλάσιο σε μέγεθος» από οποιοδήποτε προηγούμενο νομοσχέδιο έκτακτων μέτρων ελάφρυνσης.

«Θα προσφέρουμε την αναγκαία ανακούφιση στις οικογένειες, εργαζομένους και επιχειρήσεις του έθνους μας», δήλωσε, σύμφωνα με το CNN.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει