Ενημέρωση με ένα κλικ

«Πυρπολητής» στο πλευρό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Άσκηση, του Πολεμικού Ναυτικού με τη συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, που επιχειρούν στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Με έναν «Πυρπολητή» φαίνεται να αποπειράται να απαντήσει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στις πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να ετοιμάζει μεγάλη επιχείρηση απόβασης παράνομων μεταναστών σε μικρά νησιά του Αιγαίου, μια άσκηση, με τη συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, που επιχειρούν στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Οι πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, και πιο συγκεκριμένα, άρθρο του δημοσιογράφου, Γεωργίου Διονυσόπουλου, κάνουν λόγο για άσκηση στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, με επίκεντρο την νήσο Λέβιθα, μεταξύ Λέρου και Πάτμου και με την εμπλοκή κανονιοφόρων και πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην άσκηση συμμετοχή αναμένεται να λάβουν και σκάφη του Λιμενικού, όπως και άνδρες των ειδικών δυνάμεων, που επίσης έχουν αναπτυχθεί στα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα, επιχειρώντας με σκάφη τύπου Magna.

Το Ελληνικό επιτελείο φαίνεται να κατέχει πληροφορίες που αναφέρουν πως οι Τούρκοι, συντεταγμένα και με σχέδιο, συγκεντρώνουν μεγάλους αριθμούς παράνομων μεταναστών, προερχόμενων κυρίως από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, με σκοπό αυτή τη φορά να κατακλύσουν με αυτούς τα μικρότερα νησιά του Αιγαίου, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στο σύμπλεγμα της Μεγίστης και στα Δωδεκάνησα.

Το νησί της Λέβιθας, συγκεντρώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Ελληνικού ναυτικού, με τον μοναδικό του κάτοικο Δημήτρη Καμπόσο να αποβιώνει προ 2 ημερών. Η συγκεκριμένη νησίδα, αποτέλεσε στόχο Τούρκων δουλεμπόρων, οι οποίοι με σκάφη ή και πολυτελείς θαλαμηγούς, άφηναν παράνομους μετανάστες, επί του νησιού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει