Ενημέρωση με ένα κλικ

Βαριά ήττα του Παναθηναϊκού εντός ΟΑΚΑ

Βαριά η ήττα, την οποία γνώρισε ο Παναθηναϊκός, εντός έδρας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έδειξε ανωτερότητα χαρακτήρα.

Βαριά η ήττα, την οποία γνώρισε ο Παναθηναϊκός, εντός έδρας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έδειξε ανωτερότητα χαρακτήρα.

Η συγκεκριμένη ήττα, αποτελεί η τέταρτη κατά σειρά, με τον Παναθηναϊκό πλέον να αισθάνεται άβολα ως προς την πρόκριση στα playoffs. Η Φενερμπαχτσέ βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής, ενώ η «επικίνδυνη ζώνη» του αποκλεισμού απέχει μόλις δύο νίκες από τον Παναθηναϊκό!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ρυθμό και από τις δύο ομάδες, ενώ τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας ανέβασαν το σκορ ψηλά από νωρίς (11-12, 3′). Το σκορ έγινε ισόπαλο και διατηρήθηκε μέχρι τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Από εκεί και πέρα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας άρχισε να εκμεταλλεύεται τα λάθη στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού και έτρεξε ένα σερί 7-0, με τον Τζέιμς να φτάνει την διαφορά μέχρι και στο +10 για την ΤΣΣΚΑ (22-32).

Το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ξεκίνησε με ένα μικρό 4-0, από πλευράς Τζέιμς, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί. Η ομάδα του Ιτούδη τιμώρησε το άναρχο μπάσκετ του Παναθηναϊκού και με πρωταγωνιστές τους Χάκετ και Χίλιαρντ ανέβασε την διαφορά μέχρι και στο +14 (26-40, 15′). Οι κακές επιθέσεις συνεχίστηκαν από την ομάδα του Πιτίνο, η οποία το μόνο που κατάφερε είναι να λήξει το δεκάλεπτο με την διαφορά στους 10 πόντους (38-48)

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, δεν έδειξε κάποια αλλαγή με τον Παναθηναϊκό να κάνει συνεχόμενες κακές επιλογές στην επίθεση και να μένει χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά. Η ΤΣΣΚΑ χτύπησε με Τζέιμς και Χάινς, ανεβάζοντας την διαφορά μέχρι και στο +18 (39-57, 24′). Μήτογλου και Παπαπέτρου μείωσαν την διαφορά στο -11 (48-59, 27′), με το ψηλό σχήμα να φέρνει καλή άμυνα και ριμπάουντ. Οι Ρώσοι βρήκαν τον τρόπο να τρέξουν το γήπεδο και με τον Χίλιαρντ να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα τρίποντα, ανέβασαν και πάλι την διαφορά στο +17 (48-65). Ο Ράις ευστόχησε σε τρίποντο για να κλείσει η περίοδος με το +14 της ΤΣΣΚΑ (51-65)

Ο Χίλιαρντ  με συνεχόμενους πόντους ανέβασε την διαφορά μέχρι και στο +22 στην τέταρτη περίοδο (54-76). Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός κατέβασε τους διακόπτες,με την ΤΣΣΚΑ να επιδεικνύει, κυρίαρχο πνεύμα. Ο Κουφός είχε επιβάλει την κυριαρχία του στην ρακέτα του Παναθηναϊκού, ενώ Τζέιμς και Σαντ-Ρος ανέβασαν την διαφορά στο +31 (60-91, 38′)). Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το τελικό 66-97.

Η ΤΣΣΚΑ έκανε εξαιρετική εμφάνιση, με τον Νταρούν Χίλιαρντ να δίνει δυναμικό παρόν (21π.) ειδικά όταν οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να επιστρέψουν, ενώ ο Μάικ Τζέιμς (18π.) ήταν επίσης στην πρώτη γραμμή, μαζί με τον Χάινς (13π., 8ριμπ.). Οσο για τον Παναθηναϊκό, δεν είχε διακριθέντες, με διψήφιους μόνο τους Τόμας (12π.) και Καλάθη (10π., 7ασ.).

Τα δεκάλεπτα: 22-32, 38-48, 51-65, 66-97

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει