Ενημέρωση με ένα κλικ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Χορήγηση 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Τη χορήγηση επιπλέον 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,

Τη χορήγηση επιπλέον 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Καστανιές.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά.«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Παράλληλα, τόνισε ότι: «Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα».

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα αποτελεί το να τηρηθεί η τάξη στα ελληνικά σύνορα, ενώ, παράλληλα, προανήγγειλε, ότι:

«H Frontex ετοιμάζεται να αναπτύξει μία ομάδα ταχείας παρέμβασης».

Πηγή: https://dimosio.gr/oyrsoyla-fon-nter-laien-chorigisi-700-ekat-eyro-stin-ellada-gia-to-metanasteytiko/

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει