Ενημέρωση με ένα κλικ

Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία του Δημοκρατικού κόμματος

Κρίσιμη ημέρα ξημερώνει σήμερα για το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, καθώς ψηφοφόροι σε 14 αμερικανικές πολιτείες προσέρχονται στις κάλπες των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη υποψηφίου προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Κρίσιμη ημέρα ξημερώνει σήμερα για το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, καθώς ψηφοφόροι σε 14 αμερικανικές πολιτείες προσέρχονται στις κάλπες των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη υποψηφίου προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η μεγάλη μάχη θα δοθεί ανάμεσα στον αριστερό-προοδευτικό γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος προηγείται σε αριθμό εκλεκτόρων, έχοντας κερδίσει τις μάχες στο Νιου Χάμσαϊρ και στη Νεβάδα, και στον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο, ο Μπάιντεν, προσέρχεται στις κάλπες με αναπτερωμένο ηθικό μετά τη νίκη του στη Νότια Καρολίνα, αλλά και την απόσυρση από την κούρσα των Εϊμι Κλόμπουτσαρ και Πιτ Μπούτιτζιτζ, οι οποίοι απευθύνονταν, όπως και ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, στους κεντρώους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών.

Η ψηφοφορία λαμβάνει χώρα στις πολιτείες της Καλιφόρνια, Αλαμπάμα, Άρκανσο, Κολοράντο, Μέιν, Μασαχουσέτη, Μινεσότα, Βόρεια Καρολίνα, Οκλαχόμα, Τενεσί, Τέξας, Γιούτα, Βερμόντ και Βιρτζίνια.

Η σημερινή ημέρα, αποτελεί το βάπτισμα του πυρός και για τον δισεκατομμυριούχο Μάικλ Μπλούμπεργκ, πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, ο οποίος δοκιμάζει τις δυνάμεις του με βασικό όπλο τη χρηματοδότηση μιας κολοσσιαίας διαφημιστικής εκστρατείας.

Παρά τις προβλέψεις νίκης του γερουσιαστή από το Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, πολλοί τον θεωρούν ανάξιο αντίπαλο απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Στη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών παραμένουν, εκτός από τους Σάντερς, Μπάιντεν και Μπλούμπεργκ, η γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη Ελίζαμπεθ Γουόρεν και η Τούλσι Γκάμπαρντ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Χαβάη.

Ωστόσο, η στήριξη σε έναν πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ σηματοδοτεί την επιθυμία ενός μεγάλου μέρους των Δημοκρατικών να συσπειρωθούν γύρω από μια εναλλακτική λύση προς τον Σάντερς, τον πιο φιλελεύθερο υποψήφιο του κόμματος. 

Η γνωστή και ως «Σούπερ Τρίτη» θεωρείται μια καλή ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στο Δημοκρατικό Κόμμα οι συσχετισμοί διαμορφώνονται από τους εκλέκτορες. Σε μία μέρα θα εκλεγεί το ένα τρίτο εξ αυτών, δηλαδή 1.357 από τους συνολικά 3.979.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει