Ενημέρωση με ένα κλικ

Υγιής ο Μακρόν, σε επιφυλακή η Γαλλία εξαιτίας του κορωνοϊού

Τέλος στις φήμες, που εμφανίζουν ως ασθενή του κορωνοϊού, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, βάζει το Ελιζέ.

Τέλος στις φήμες, που εμφανίζουν ως ασθενή του κορωνοϊού, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, βάζει το Ελιζέ.

«Ο ένοικος των Ηλυσίων θέλει να είναι ευέλικτος και διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή για να διαχειριστεί την κρίση. Για το λόγο αυτό τροποποίησε την ατζέντα του και όχι επειδή νοσεί από τον ιό», έσπευσε να διευκρινίσει το Ελιζέ.


Ο πρόεδρος της Γαλλίας αναμένεται να επισκεφθεί σε λίγες ώρες το Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο Υγείας για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του σε ότι αφορά την εξάπλωση του Covid-19.

Το Ελιζέ εντός της ανακοίνωσης του αναφέρει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να εκφράσει την «ευγνωμοσύνη και την υποστήριξή του» στις υγειονομικές αρχές που συντονίζουν τα έκτακτα μέτρα περιορισμού του ιού.

Σήμερα το πρωί, ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία αναμένεται να ενισχύσει κι άλλο τις υγειονομικές αρχές προσφέροντας το ποσό των 260 εκατομμυρίων ευρώ στα γαλλικά νοσοκομεία, με σκοπό να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Γαλλία ως τώρα περιλαμβάνει τρεις θανάτους, με μία 89 γυναίκα να είναι το τελευταίο θύμα στην περιοχή Oise βόρεια του Παρισιού, και 193 κρούσματα.

Σήμερα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 120 σχολεία θα μείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο «BFMTV» ο Βεράν ανέφερε, τον φόβο των γαλλικών αρχών για το ενδεχόμενο ξεσπάσματος επιδημίας στη γαλλική επικράτεια.

«Δεν μιλάμε ακόμη για επιδημία, αλλά αντιμετωπίζουμε την απειλή μιας επιδημίας», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Υγείας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει