Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα

«Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση»

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως «η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων».

Όπως συμπληρώνει σε ανάρτησή του στο twitter: «Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα»

Τέλος όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, «έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση».

Υπενθυμίζεται, πως ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Όπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια της συνομιλίας τους συζητήθηκε «η κατάσταση στην Τουρκία και οι κινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα» ενώ ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την καγκελάριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ η Ελλάδα είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν παράλληλα πως «η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα».

Υπό τις παραπάνω εξελίξεις ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μετέβη εκτάκτως στον Έβρο ώστε να αναλάβει τον συντονισμό των διαδικασιών για την ενισχυμένη επιτήρηση των συνόρων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει