Ενημέρωση με ένα κλικ

Υπόθεση Novartis: Καταθέτουν σήμερα «Σαράφης» και «Κελέση»

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» θα καταθέσουν σήμερα στην προανακριτική της Βουλής που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» θα καταθέσει στις 16:00, ενώ η δεύτερη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» στις 20:30.

Νωρίτερα, στις 11:00, η προανακριτική επιτροπή έχει προγραμματίσει συνεδρίαση ενόψει των καταθέσεων.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στη σχετική ανακοίνωση της, η ΓΑΔΑ ανέφερε «Σήμερα (21-02-2020) και ώρα 18:45 ο προστατευόμενος μάρτυρας με πλασματική ονομασία «Μάξιμος ΣΑΡΑΦΗΣ» προσήλθε αυθορμήτως στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσής μας, προκειμένου να εξετασθεί από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Από την επιτροπή κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι όροι για τους οποίους εκδόθηκε το από 18-02-2020 ένταλμα βίαιης προσαγωγής και άρθηκε η ισχύς αυτού, υπό την προϋπόθεση της εμφάνισής του την 24-02-2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, προκειμένου να εξετασθεί. Κατόπιν αυτού συντάχθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εκθέσεις και ο μάρτυρας αποχώρησε».

Η «Αικατερίνη Κελέση», η μάρτυρας που μέχρι τώρα αρνείτο να καταθέσει, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην έρευνα των Αρχών, παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (22/002) στη ΓΑΔΑ. Και η δική της κατάθεση θα γίνει με ηλεκτρονικά μέσα και με αλλοιωμένη τη φωνή και την εικόνα.

Προηγουμένως, στις 11 το πρωί, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης θα συνεδριάσει ενόψει της λήψης καταθέσεων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει