Ενημέρωση με ένα κλικ

Υπόθεση Novartis: Στην ανακρίτρια καταθέτει ο Μιωνής – Τι είπε για Παπαγγελόπουλο

Τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο «δείχνει» ως κεντρικό πρόσωπο της εκβίασης της δικής του, του συνεταίρου του Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής που καταθέτει σήμερα στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου που διερευνά την υπόθεση Novartis.

Όπως δήλωσε εισερχόμενος στον Άρειο Πάγο θα καταθέσει νέα στοιχεία στην κ. Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου προκειμένου να βοηθήσει το έργο της δικαιοσύνης.

«Σε συνέχεια της κατάθεσης μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου, για την υπόθεση της εκβίασης της δικής μου, του συνεταίρου μου Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου από την εγκληματική συμμορία. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της

Σύμφωνα με την Real, ο κ. Μιωνής είχε καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, καταγεγραμμένη συνομιλία του, το 2016, με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να του λέει ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά».

Παράλληλα έχει καταγγείλει ότι τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του κ. Παππά, και του Δηµήτρη Παπαγγελόπουλου, κατά την οποία ο τελευταίος του ζήτησε 350.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα εκδότη εφημερίδας, µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη, λόγω των δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν µε την λίστα Λαγκάρντ.

Σε δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα ο Μυωνί, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real, στην κατάθεσή του ο Μιωνής αναφέρει:

  1. Ο Μιωνής υποστήριξε την μήνυσή του ότι δηλαδή εκείνος, ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος.
  2. Η συμμορία στοχοποίησε τον ίδιο και το Μεταξά για χρηματικούς λόγους, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ. Και το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, ένεκα της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

  3. Εισέφερε δύο νέα σημαντικά στοιχεία:

Α) Συνάντηση και συνομιλία που είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος συγκεκριμένα του επιβεβαίωσε με ωμό σχεδόν αγοραίο τρόπο τις καταγγελίες που έχει κάνει. Δηλαδή, σύμφωνα με πηγές ότι:

  1. «Γαμ…σαν» τον Μιωνή επειδή ο Παπαγγελόπουλος ήταν κολλητός του Φιλιππάκη.
  2. «Γαμ….με» τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους.

  3. Ο Μεταξάς ήταν παράπλευρη απώλεια.

Β) Στην κατάθεσή του ο κ. Μιωνής έδωσε επιβαρυντικά στοιχεία για σωρεία εισαγγελικών ατοπημάτων από τους 3 εισαγγελείς διαφθοράς. Ατοπήματα που οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, παράνομου φορολογικού προστίμου 3 εκατομμυρίων σε βάρος του Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος Παπασταύρου και Μιωνή. Εντάλματα που ακυρώθηκαν, φορολογικό πρόστιμο που ακυρώθηκε και επιστράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και δικογραφία που κατέπεσε αφού όμως απείλησε να καταστρέψει τη ζωή των στόχων τους.

Ιδιαίτερη καταγγελία έκανε για αθωωτικό έγγραφο που έθαψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για εκβίαση και ο Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Εάν το έγγραφο δεν είχε «θαφτεί», τόσο εκείνος όσο και ο Παπασταύρου θα είχαν αθωωθεί από τον Μάιο του 2016.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει