Ενημέρωση με ένα κλικ

Novartis: «Σαράφης» και «Κελέση» θα εξεταστούν στη ΓΑΔΑ

Πρώτος έχει προγραμματιστεί να εξεταστεί ο «Μάξιμος Σαράφης»

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», θα εξεταστούν ενώπιον κλιμακίου της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, σε ειδικό χώρο στη ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα κόμματα με μοναδική εξαίρεση το ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν να εξεταστούν οι προστατευμένοι μάρτυρες με αυτοπρόσωπη παρουσία τους και χωρίς κουκούλα.

Ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής της βουλής για τη Novartis, Γιάννης Μπουγάς υποστήριξε ότι ο νόμος για την προστασία αποδίδεται στους μάρτυρες για να προστατεύονται από το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο και όχι από τους βουλευτές.

H εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων αναμένεται να ξεκινήσει στις 16:00 σε συγκεκριμένη υπηρεσία του 14ου ορόφου της ΓΑΔΑ, ο οποίος έχει υποδειχθεί ως κατάλληλος χώρος γι’ αυτή την περίπτωση από το αρμόδιο τμήμα προστατευόμενων μαρτύρων.

Πρώτος έχει προγραμματιστεί να εξεταστεί ο «Μάξιμος Σαράφης», κάτι που γίνει μετά βεβαιότητας δια ζώσης όπως αποφάσισε η πλειοψηφία της προανακριτικής, αλλά με όλα τα ενδεχόμενα στο εξίσου κρίσιμο ερώτημα «με κουκούλες ή χωρίς» ανοιχτά, καθώς τις ακριβείς συνθήκες θα υποδείξει τελευταία στιγμή ο αρμόδιος για τη φύλαξή του αστυνομικός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει