Ενημέρωση με ένα κλικ

Βαρβιτσιώτης: Δεν δεχόμαστε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

«Δεν πρέπει να τσιμπάμε στις επικοινωνιακές προκλήσεις της Τουρκίας»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξέφρασε την επισήμανση ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί τη στρατιωκοποίηση της κρίσης με την Τουρκία και δεν δέχεται γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

«Σε καμία περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Δεν το έχουμε δεχτεί ποτέ. Και δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτούμε» είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία αφορά την υφαλοκρηπίδα και δεν δεχόμαστε καμία άλλη διαφορά.

Επισήμανε, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο διπλωματικό πεδίο, δεν επιθυμεί τη στρατιωτικοποίηση της κρίσης, ωστόσο είναι αποφασισμένη, εφόσον χρειαστεί, να υπερασπιστεί την εθνική μας κυριαρχία με κάθε τρόπο.

«Δεν πρέπει να τσιμπάμε» στις επικοινωνιακές προκλήσεις της Τουρκίας, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό απέναντι στις εθνικές προκλήσεις, να διαμορφώνεται και να συντηρείται ένα εθνικό μέτωπο».

Τέλος, με αφορμή την κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα σχολικά γεύματα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να επιστρέψει στο 2012 και τον κάλεσε αν θέλει να αντιπαρατεθεί με τον κ. Μητσοτάκη, να το κάνει με επιχειρήματα ουσίας και όχι με fake news.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει