Ενημέρωση με ένα κλικ

Μυτιλήνη: Το 2021 η δίκη των «ταγμάτων εφόδου»!

Έως τότε θα κυκλοφορούν ελεύθεροι με απόφαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

Οι εφτά συλληφθέντες των «ταγμάτων εφόδου» στη Μόρια της Λέσβου, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στις 14 Ιανουαρίου 2021(!) και έως τότε θα κυκλοφορούν ελεύθεροι, με απόφαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.

Οι 7 αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, σύσταση εγκληματικής ομάδας, αλλά και για τον αντιρατσιστικό νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πέντε Έλληνες, έναν Βούλγαρο και έναν Αλβανό, μόνιμους κατοίκους της Λέσβου, ηλικίας 17 έως 24 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Μόρια το βράδυ της Πέμπτης.

Οι συγκεκριμένοι, με κράνη και στειλιάρια και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πραγματοποιούσαν εφόδους σε σπίτια του χωριού, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι επτά καθώς και δύο ακόμη άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και σύσταση εγκληματικής ομάδας, με την επιβαρυντική περίπτωση πράξεων που διώκονται και με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Οι εφτά συλληφθέντες, οι οποίοι σχετίστηκαν με τις «περιπολίες» ή το «τάγμα εφόδου» που τρομοκρατούσαν τους πάντες στο πέρασμά τους, κραδαίνοντας ρόπαλα και στυλιάρια, οδηγήθηκαν σήμερα, 7 Φεβρουαρίου, στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής ομάδας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Εξετάζεται η σχέση των συλληφθέντων με άλλες έκνομες ενέργειες, τόσο στη Μόρια, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει