Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσαβούσογλου: Δεν συνεργαζόμαστε με την Κύπρο

«Ναι στη συνεργασία με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έστειλε νέο προκλητικό μήνυμα λέγοντας «όχι» στη συνεργασία με την Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντηση του με τον Σλοβάκο ομόλογο του, Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Αντίθετα, δήλωσε «ναι» για τη συνεργασία με την Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι λόγω των δραστηριοτήτων γεώτρησης στην ανατολική Μεσόγειο και τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη για τη θαλάσσια δικαιοδοσία προκλήθηκε ένταση στις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δυστυχώς δεν είναι αντικειμενική και επειδή κινείται μόνο με την αντίληψη της αλληλεγγύης, διατηρώντας μια στάση μακριά από την πραγματικότητα, υπήρξαν κάποιες αρνητικές εξελίξεις μεταξύ μας» δήλωσε και συνέχισε:

«Αλλά εμείς σε όλα αυτά τα θέματα, ενώ υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, στο θέμα του ίσου διαμοιρασμού του πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, πλην του “ελληνοκυπριακού τομέα”. Ενώ η Τουρκία έχει αυτή τη θετική προσέγγιση θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε ενάντια στις προσεγγίσεις που αποκλείουν την Τουρκία», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στο Ίντλιμπ, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως εξακολουθεί να είναι σοβαρή, προσθέτοντας ότι λόγω των επιθέσεων του καθεστώτος Άσαντ μεγάλος αριθμός ανθρώπων αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σπίτια του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει