Ενημέρωση με ένα κλικ

Βορίδης: Τσίπρας και Αραχωβίτης εμπαίζουν τους αγρότες

«Ντροπή να συνεχίζουν να λένε ψέματα και να εξαπατούν τον αγροτικό κόσμο»

Ο Μάκης Βορίδης, νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έδωσε στη δημοσιότητα τις επιστολές του πρώην υπουργού, Σταύρου Αραχωβίτη και του τότε Ευρωπαίου επιτρόπου Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, όπου αναφέρεται πως:

«Σε απάντηση των ισχυρισμών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του κ. Αραχωβίτη ότι δήθεν είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν από την ΕΕ και τον κ. Χόγκαν ποσό ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να αποδοθούν στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς».

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, από αυτές προκύπτει, πως ο επίτροπος Χόγκαν, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Αραχωβίτη στις 17 Ιουνίου του 2019, δεσμεύτηκε να παρουσιάσει:

«Μία σύνοψη των διαφόρων δυνατοτήτων που υπάρχουν βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου για τη στήριξη των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών υπό την μορφή μέτρων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας» και ουδόλως υπό τη μορφή μέτρων έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

«Ως εκ τούτου και με βάση τα παραπάνω, προκύπτουν αβίαστα δύο βασικά συμπεράσματα» συνεχίζει το υπουργείο:

«Ο κ. Τσίπρας, κατά την προσφιλή του τακτική, εμπαίζει και κοροϊδεύει τους ελαιοπαραγωγούς ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση του είχε εξασφαλίσει ποσό ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφισή τους.

Ο κ. Αραχωβίτης, κατά την προσφιλή του τακτική, εμπαίζει και κοροϊδεύει τους ελαιοπαραγωγούς ισχυριζόμενος ότι επί υπουργίας του είχε εξασφαλίσει ποσό ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφισή τους. Είναι ντροπή να συνεχίζουν να λένε ψέματα και να εξαπατούν τον αγροτικό κόσμο, παίζοντας με την αγωνία του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει