Ενημέρωση με ένα κλικ

Θα ανακοινώσει Χριστουγεννιάτικο Μέρισμα ο Πρωθυπουργός το βράδυ;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2020 να ανακοινώσει πρόσθετα νέα θετικά μέτρα που θα αφορούν παροχές και μάλιστα με τη μορφή εφάπαξ χρηματικού ποσού στους πολίτες.
Ο κ.Πέτσας απάντησε σε σχετικό ερώτημα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως “θα ακούσετε αν έχει να πει κάτι αύριο στη Βουλή”. Ο κ.Μητσοτάκης υπενθυμίζεται ότι θα μιλήσει πριν την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, που προγραμματίζεται για αύριο στις 10 περίπου το βράδυ.
Με αυτό τον τρόπο επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μία χριστουγεννιάτικη κίνηση- έκπληξη, αποφεύγοντας να μπει φυσικά σε λεπτομέρειες.
Σε αυτό το μήκος μύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: “Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που σηματοδοτεί την επιστροφή της πατρίδας μας στο μέλλον. Αποτυπώνει την: Αναπτυξιακή κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής. Αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος, με μειώσεις φόρων και συγκράτηση δαπανών. Αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην πράξη.”
Ο κ.Πέτσας τόνισε επίσης ότι “ο προϋπολογισμός αυτός, όχι μόνον δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με αποτέλεσμα οι Έλληνες να βλέπουν σημαντική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Ο νέος προϋπολογισμός αποδεικνύει πως ό,τι είπαμε, το κάνουμε».
Τι θα δούμε σήμερα στην Βουλή; 
Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων, ολοκληρώνεται μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2020.
Μετά το πέρας της συζήτησης, την οποία θα κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.
Ο πρωθυπουργός, στην τοποθέτησή του, αναμένεται να αναδείξει το σημείο στο οποίο βρίσκεται η χώρα σε σχέση με το καλοκαίρι, όταν και παρέλαβε τα ηνία από τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Μητσοτάκης θα απαριθμήσει τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την μείωση της φορολογίας για φυσικά και νομικά πρόσωπα, κλπ., ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και νέα θετικά μέτρα.
Ο αρχηγός του αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, αναμένεται να επαναλάβει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί ταξικού προϋπολογισμού, που ευνοεί τους λίγους εις βάρος των πολλών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει