Ενημέρωση με ένα κλικ

Επαφές σε Μόναχο και Βερολίνο η Ε.Α.Ν.Η. με επικεφαλής την Χριστίνα Αλεξοπούλου

Στη διάρκεια των επαφών που πραγματοποιεί σε Μόναχο και Βερολίνο, η Ελληνική Αντιπροσωπεία Νέων Ηγετών, με επικεφαλής την Βουλευτή Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, επισκέφθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης για τις σχέσεις με τις Ευρωπαϊκές χώρες του Νότου.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των συναντήσεων και συνομιλιών με τα μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου, διαπιστώνεται οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα, με σημαντική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Σε επίπεδο Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, ιδιαίτερα στα θέματα με την Τουρκία, κάνοντας αναφορά στις Τουρκικές προκλήσεις κατά της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης και την αντιμετώπισή τους, με τα περιοριστικά μέτρα, που έχει ήδη υιοθετήσει το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Ανάμεσα στις δύο χώρες, Ελλάδα και Γερμανία, υπάρχει ένας συνεχής διάλογος για το μεταναστευτικό, τις επενδύσεις και το σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Μέσα στον επόμενο χρόνο, θα διεξαχθεί στην Αθήνα Forum Ενέργειας, με θέμα τη διαχείριση των αποβλήτων και η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών, έχει αποφασιστεί η σύσταση ενός ιδρύματος νεολαίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Είναι φανερό πλέον, σύμφωνα με την κυρία Αλεξοπούλου, ότι με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει