Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του Λευτέρη Αυγενάκη- Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Ο βουλευτής Ηρακλείου και τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης παρέμεινε στο γραφείο του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη για δεκαπέντε λεπτά, όπου και κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, για το επεισόδιο στο οποίο καταγράφηκε να επιτίθεται σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», επειδή έχασε πτήση.

Στη συνέχεια έφυγε από την Βουλή βιαστικά μην κάνοντας καμία δήλωση και πήγε στο γραφείο του προέδρου της βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις για την αντικοινοβουλευτική του συμπεριφορά.

Να υπενθυμίσουμε ότι  η ΟΣΕΥΠΕ κατήγγειλε το περιστατικό, που έγινε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, υποστηρίζοντας ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης χειροδίκησε σε βάρος του υπαλλήλου, ο οποίος στη συνέχεια λιποθύμησε, ενώ αργότερα, όταν ένας δόκιμος αστυνομικός προσέτρεξε για να επέμβει, ο πρώην υπουργός, απείλησε ότι θα τον μεταθέσει και φώναζε «μη με ακουμπάτε, έχω ασυλία».

Ο κ. Μητσοτάκης κατά πληροφορίες, ήταν οργισμένος με τη συμπεριφορά του βουλευτή και επί σειρά ετών συνεργάτη του, ο ίδιος τόνισε ότι έχει μηδενική ανοχή για αλαζονικές συμπεριφορές. Όλα αυτά προδιαγράφουν τις επικείμενες εξελίξεις.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την άμεση διαγραφή του Αυγενάκη

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με το επεισόδιο στο Ελ. Βενιζέλος και στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησαν την αποπομπή του.
Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του κάλεσε τον πρωθυπουργό να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη και «να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως η ”συγγνώμη” του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει