Ενημέρωση με ένα κλικ

Ηλεκτρονικά οι τροχαίες παραβάσεις – Τέλος οι κλήσεις στο παρμπρίζ

Σε λειτουργία έχει τεθεί από την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, που θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από εδώ και πέρα τέλος οι κλήσεις στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων.

Μέχρι πρόσφατα βρίσκαμε τις κλήσεις πιασμένες με τον υαλοκαθαριστήρα  στο παρμπρίζ αλλά αυτή η εποχή τελείωσε καθώς ξεκίνησε  η ηλεκτρονική βεβαίωση  τροχαίων  παραβάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «Smart Policing» και με χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά πλέον η τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση των ενεργειών του αστυνομικού, θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του.

Παράλληλα, για τον Δήμο Αθηναίων θα παράγεται και κωδικός RF πληρωμής, ώστε εναλλακτικά οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά την κλήση.

Η εφαρμογή σύντομα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει