Ενημέρωση με ένα κλικ

Νίκος Χαρδαλιάς: Με 91 σύγχρονα οχήματα εξοπλίζεται η Ελληνική Αστυνομία

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει την Ελληνική Αστυνομία με 4 εκατ. ευρώ, για 91 σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό της Αστυνομίας μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος «Αττική 2021-2027», για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, με στόχο τη μείωση των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% έως το έτος 2030.

Την προμήθεια 91 οχημάτων διαφόρων κατηγοριών καθώς και ειδικών συσκευών ελέγχου τήρησης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου, προβλέπει η νέα πρόσκληση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για την προμήθεια 

•⁠  ⁠29 αστυνομικών δίκυκλων μοτοσυκλετών

•⁠  ⁠62 αστυνομικών αυτοκινήτων

•⁠  ⁠λοιπού βοηθητικού εξοπλισμού (φορητά ραντάρ, αλκοολόμετρα, συσκευές ανάγνωσης ταχογράφου)

Ειδικότερα, στη δράση εντάσσονται παρεμβάσεις σε δύο βασικούς άξονες:

1.  ⁠Για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττική, με την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού, καθώς και

2,  ⁠Παρεμβάσεις που εξειδικεύονται από το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια και αφορούν στην επίτευξη του στόχου μείωσης των θανάτων και των βαριά τραυματιών κατά 50% έως το έτος 2030,

Εντός των επόμενων εβδομάδων ο δικαιούχος αναμένεται να υποβάλει την αίτηση χρηματοδότησης, με στόχο η απόφαση ένταξης να εκδοθεί τον Σεπτέμβριο και η δημοπράτηση να έχει πραγματοποιηθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους. 

Αμέσως μετά την υπογραφή της πρόσκλησης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε:

“Η οδική ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Προχωράμε σε αυτή τη σημαντική δράση, κατόπιν συνεννόησης και αγαστής συνεργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το έργο που παράγεται στο Υπουργείο υπό την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, είναι πολύ σημαντικό και ως Περιφερειακή Αρχή συμβάλλουμε αποφασιστικά σε αυτή την προσπάθεια.

Με την υπογραφή της πρόσκλησης, εξασφαλίζουμε σύγχρονο εξοπλισμό για την Ελληνική Αστυνομία, ενισχύοντας έτσι την ικανότητά της να προστατεύει τους πολίτες. Δημιουργούμε ασφαλέστερους δρόμους στην περιοχή ευθύνης μας, προκειμένου να υπάρξει το συντομότερο δυνατό μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών τους. Στοχεύουμε σε μια Αττική όπου κάθε κάτοικος και επισκέπτης θα αισθάνεται -και θα είναι- ασφαλής στο οδικό δίκτυο”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει