Ενημέρωση με ένα κλικ

Στην Ιαπωνία για την εξόδιο ακολουθία του Σίνζο Άμπε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τις 24 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά την παραμονή του στο Τόκιο, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή εξόδιας ακολουθίας του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίντσο Άμπε (Shinzo Abe), ενώ θα έχει σειρά επαφών με υπουργούς της ιαπωνικής κυβέρνησης και μέλη του Κοινοβουλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ιαπωνίας, Taro Kono.

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ιαπωνίας, ενώ την ίδια μέρα θα έχει επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Ιαπωνία, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και Ιάπωνες σχετιζόμενους με την Ελλάδα.

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή εξόδιας ακολουθίας του πρώην πρωθυπουργού. Μετά το πέρας αυτής, θα μεταβεί στο παλάτι Akasaka, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Fumio Kishida, τον υπουργό Εξωτερικών, Yoshimasa Hayashi, τον γγ της κυβέρνησης, Hirokazu Matsuno και τη χήρα του εκλιπόντος, Akie Abe.

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει διαδοχικές συνομιλίες με τον ομόλογό του αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Kenji Yamada, τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού, Toshiro Toyoda και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Minoru Kiuchi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει