Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημοπρατείται το έργο κατασκευής του ΚΑΠΗ Ταύρου

Στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκεται στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου το έργο κατασκευής του ΚΑΠΗ Ταύρου, το οποίο έχει ενταχθεί στην ΟΧΕ Αθήνας και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.300.000€.

Ήδη εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η δημοπράτηση του έργου «Διαμόρφωση ισογείου χώρου και Α’ ορόφου στο κτίριο της οδού Τιμοθέου Ευγενικού της Δ.Κ. Ταύρου σε ΚΑΠΗ», με το οποίο θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του ισογείου και η κατασκευή 1ου ορόφου στο ΚΑΠΗ Ταύρου που βρίσκεται επί της οδού Τιμοθέου Ευγενικού 5 στον Ταύρο.

Πιο αναλυτικά, σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 868,37 τμ. έχει ήδη κατασκευασθεί από τον π. Δήμο Ταύρου, η θεμελίωση, το υπόγειο και ο φέρων οργανισμός του ισογείου κτίσματος και πρόκειται να γίνει προσθήκη Α’ ορόφου.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου σχεδίασαν το έργο με γνώμονα την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων διαβίωσης των ηλικιωμένων, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενσωμάτωση της πρότασης στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, χωρίς να θίγει την αρχιτεκτονική και την αυθεντικότητά του και τον καλαίσθητο σχεδιασμό του κτιρίου.

Οι εργασίες προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή κτιρίου του οποίου:

Το υπόγειο θα περιλαμβάνει 10 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο με εξωτερική δεξαμενή ύδατος πυρόσβεσης, χώρους για ηλεκτρικούς πίνακες, μηχανοστάσιο ανελκυστήρων και αποθήκευσης
Το ισόγειο θα περιλαμβάνει χώρους αναψυχής, κουζίνα-κυλικείο, εντευκτήριο, βιβλιοθήκη – χώρο ανάγνωσης, γραφεία κοινωνικών λειτουργών και συγκρότημα τουαλετών στις οποίες περιλαμβάνεται και τουαλέτα ΑμεΑ.
Ο 1ος όροφος θα περιλαμβάνει χώρους δραστηριοτήτων όπως: γυμναστικής, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, ιατρείο και γραφείο ειδικής νοσηλεύτριας , χώρους ξεχωριστών αποδυτηρίων για άνδρες και γυναίκες και συγκρότημα τουαλετών που περιλαμβάνει και τουαλέτα ΑμεΑ.
Στόχος του έργου, όπως επισημαίνει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου δημόσιου κτιρίου το οποίο απευθύνεται σε ιδιαίτερα ευαίσθητη μερίδα του πληθυσμού των δημοτών.

«Ένα όνειρο ετών της κοινωνίας του Ταύρου, μια σημαντική δέσμευση μας προς τους πολίτες του Ταύρου, η κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου ΚΑΠΗ για την πόλη υλοποιείται, σε συνέχεια των παρεμβάσεων μας. Με συστηματική δουλειά ξεπεράσαμε πολλά διαδικαστικά και γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούσαν την υλοποίηση και εντάξαμε το έργο στην ΟΧΕ με προϋπολογισμό 2.300.000€. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τεχνική και την Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας για αυτή την εξέλιξη. Συνεχίζουμε με τα έργα και τις παρεμβάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, παρά τις δυσκολίες της εποχής, να αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών του Δήμου μας», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Ευθυμίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει