Ενημέρωση με ένα κλικ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η Ελλάδα πλέον διαμορφώνει τις εξελίξεις

Η Ελλάδα, πλέον, δεν ακολουθεί αργοπορημένα τις ψηφιακές εξελίξεις αλλά τις διαμορφώνει, λέει σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Επικράτειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το θεσμικό πλαίσιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που συζητείται ήδη στη Βουλή, δεν υπάρχει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης, επισημαίνοντας ότι «στόχος μας είναι η Ελλάδα να βρεθεί στην ψηφιακή πρωτοπορία».

“Εχει ιδιαίτερη σημασία ότι νομοθετούμε νωρίτερα από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το δικό μας παράδειγμα, όπως έχουν κάνει και άλλες χώρες – η Ισπανία, η Γερμανία και η Δανία έχουν λάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να βρεθεί στην ψηφιακή πρωτοπορία, όπως κάναμε και στην περίπτωση του 5G, όπου ήμασταν μία από τις τρεις πρώτες χώρες της ΕΕ που ολοκλήρωσαν τη δημοπρασία του φάσματος. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα πλέον δεν ακολουθεί αργοπορημένα τις εξελίξεις αλλά τις διαμορφώνει” τονίζει ο υπουργός Επικράτειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναφερόμενος στις ταυτότητες και στα διπλώματα οδήγησης που την ερχόμενη εβδομάδα θα περάσουν στο κινητό μας τηλέφωνο, εξηγεί ότι “μέχρι το τέλος του μήνα η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης θα περάσουν στο κινητό μας τηλέφωνο. Αυτό θα γίνει με την εφαρμογή Gov.gr Wallet, την οποία θα παρουσιάσουμε μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς Κώστα Καραμανλή και Τάκη Θεοδωρικάκο. Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία παράγει σημαντική διευκόλυνση στην καθημερινότητα των πολιτών και ταυτόχρονα έχει μεγάλη συμβολική αξία, καθώς επικυρώνει τη μετάβαση των σχέσεων κράτους – πολίτη στην ψηφιακή εποχή”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει