Ενημέρωση με ένα κλικ

Κοντονής: «Στον χώρο της μυθοπλασίας οι δηλώσεις Πολάκη»

Στα όσα υποστήριξε πρόσφατα σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης για συνάντηση με εισαγγελείς σχετικά με δικαστικές υποθέσεις για τις οποίες είχαν προσκομισθεί στοιχεία, αναφέρθηκε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «δεν είχα καμία πρόθεση να εμπλακώ σε μία τέτοια συζήτηση, αλλά δυστυχώς έπρεπε να μιλήσω για να αποκατασταθεί η αλήθεια γιατί με τέτοιες τοποθετήσεις βρισκόμαστε στον χώρο της μυθοπλασίας».

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο Σταύρος Κοντονής παρέπεμψε στη χθεσινή ανακοίνωσή του όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ουδέποτε συναντήθηκα με εισαγγελικούς λειτουργούς.

Αδυνατώ να παρακολουθήσω την τελευταία δήλωση του πρώην αν. υπουργού Υγείας, στην οποία αναφέρομαι ότι συμμετείχα σε συνάντηση με εισαγγελικούς λειτουργούς, σχετιζόμενη με την υπόθεση ΚΕEΛΠΝΟ.

Ουδέποτε συναντήθηκα με εισαγγελικούς λειτουργούς για την παραπάνω υπόθεση και δεν γνωρίζω τι ενδεχομένως έχει διαμειφθεί μεταξύ εισαγγελέων (και ποιων;) και του πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας».

Κατηγορηματική διάψευση Κοντονή

«Ουδέποτε εγώ συναντήθηκα με εισαγγελείς, παρουσία του κ. Πολάκη που να έγινε συζήτηση για την υπόθεση του ΚΕEΛΠΝΟ και την υπόθεση που αφορούσε την υπόθεση της συζύγου του Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, την κ. Στουρνάρα», τόνισε ο Σταύρος Κοντονής.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής χαρακτήρισε ως «ανεύθυνα και ανακριβή πράγματα», τα όσα ειπώθηκαν.

Όπως επισήμανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης που έχει διαγραφεί από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν μπορεί να ξέρει γιατί λέει αυτά τα πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν είναι σωστό ένας υπουργός να συζητά με εισαγγελείς για ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις, επισήμανε ότι δεν είναι επιτρεπτό.

Ερωτηθείς ο Σταύρος Κοντονής για το εάν θα κινηθεί νομικά εναντίον του Παύλου Πολάκη για όσα δήλωσε εμπλέκοντάς τον, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι ουδέποτε στην πολιτική του καριέρα το έχει κάνει.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αν θίγεται η τιμή και η υπόληψη κάποιων ανθρώπων πρέπει και αυτοί να αντιδρούν». Και όπως είπε, «έδωσα μια πολιτική απάντηση. Ο καθένας ξέρει τη διαδρομή μου και τον τρόπο που πολιτεύτηκα τα τελευταία χρόνια και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει