Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανδρουλάκης και Τσίπρας στις Βρυξέλλες: Δύο ξένοι στην ίδια πόλη

Δυναμικό ξεκίνημα στην Ευρώπη με την ιδιότητα πλέον του αρχηγού του ΚΙΝΑΛ κάνει σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, δίνοντας ένα σαφές πολιτικό στίγμα στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών για την επόμενη μέρα.

Με μία γενναία κίνηση ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε προ των ευθυνών τους συντρόφους του στη βελγική πρωτεύουσα για την πώληση όπλων στην Τουρκία, έναν ταραξία στην ευρύτερη περιοχή που απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο, μπροστά σε έναν αδιάφορο Τσίπρα, που αντί να πάρει σαφή θέση επί του θέματος, έσπευσε για μία ακόμη φορά να κάνει επαναστατική γυμναστική εξαπολύοντας επίθεση στον Πρωθυπουργό για θέματα εσωτερικής κατανάλωσης.

Την ίδια ώρα, μπορεί ο κ. Τσίπρας να θέλησε να μπει στο χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και να το κατάφερε προς στιγμή από την πίσω πόρτα, ωστόσο ο νέος ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης είναι υπέρμαχος της αποβολής του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος, κι αυτό το αίτημα θα γίνεται πιο επιτακτικό όσο το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει τους επόμενους μήνες.

Εξάλλου, η νέα στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη δεν αφήνει περιθώρια για εναγκαλισμούς και πολιτικά φλερτ με το κόμμα του κ. Τσίπρα, αφού η ενίσχυση των ποσοστών του Κινάλ θα έρθει μέσα από την αποδυνάμωση του Σύριζα το συντομότερο, καθώς ο χρόνος μέχρι τις εθνικές εκλογές είναι πιεστικός.

Από πολύ νωρίς ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έδειξε τις προθέσεις του, με στόχο την ενδυνάμωση του κόμματος μέσα από την επανάκτηση σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία, κάνοντας διακριτές τις διαφορές τόσο με τη Νέα Δημοκρατία, όσο και με την Κουμουνδούρου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει διάθεση να επανακαταλάβει τη θέση που κατείχε για χρόνια ως βασικός εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και ακολούθως να απευθυνθεί στο σύνολο του ελληνικού λαού ως μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει