Ενημέρωση με ένα κλικ

Στο τέλος της εβδομάδας η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στο τέλος την εβδομάδας αναμένεται η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή “Αταίριαστοι”, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η  απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων».

Αναφερόμενη στα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη σύμπτυξη των διακοπών των Χριστουγέννων, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση. Εξηγώντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρέαζε και την επανέναρξη των σχολείων.

Η υφυπουργός πρόσθεσε ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί και τα προβλήματα έχουν εξομαλυνθεί. Ωστόσο η εκπαίδευση δια ζώσης είναι αναντικατάστατη.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν εξετάζετε το άνοιγμα των σχολείων σε δύο ταχύτητες, επισήμανε ότι «μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις είναι οριζόντιες. Δεν είχαν κάποια γεωγραφικά στοιχεία διάκρισης».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει