Ενημέρωση με ένα κλικ

Μαραντόνα: Για εγκληματική αμέλεια κατηγορείται ο γιατρός του

Νέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, καθώς για εγκληματική αμέλεια κατηγορείται ο γιατρός του, Λεοπόλδο Λούκε.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες ο δικηγόρος του Ντιέγκο Μαραντόνα, δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να αποδοθούν ευθύνες στους αρμοδίους. Μάλιστα, έκανε λόγο για λάθη τις κρίσιμες στιγμές.

«Σήμερα είναι μέρα πόνου και θλίψης. Νιώθω την απώλεια ενός φίλου. Τον οποίο τίμησα με πίστη και υποστήριξη μέχρι την τελευταία στιγμή», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε:

«Σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα, είναι ανεξήγητο ότι για 12 ώρες ο φίλος μου δεν είχε την προσοχή. Και τον έλεγχο από μέρος του προσωπικού που ασχολείται με τέτοιες υποθέσεις. Το ασθενοφόρο έκανε περισσότερη από μισή ώρα να φτάσει. Αυτό είναι εγκληματική ηλιθιότητα. Αυτό το γεγονός είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Θα ζητήσω να ερευνηθούν οι συνέπειες ως το τέλος. Όπως μου είπε ο Ντιέγκο: Είσαι ο στρατιώτης μου. Λειτούργησε χωρίς έλεος. Για να περιγράψω τον Ντιέγκο αυτή τη στιγμή της βαθιάς θλίψης και πόνου, μπορώ να πω ότι ήταν ένας καλός γιος. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία και ένας ειλικρινής άνθρωπος».

Ενώπιον του ανακριτή ο γιατρός του Μαραντόνα

Μετά τις κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια, η αστυνομία βρέθηκε στο σπίτι του γιατρού αναζητώντας στοιχεία για το πώς κινήθηκε την μοιραία μέρα όπου πέθανε ο θρύλος του ποδοσφαίρου. Ο γιατρός του Μαραντόνα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή. Ώστε να καταθέσει όσα γνωρίζει για τις συνθήκες θανάτου του Αργεντινού θρύλου. Καθώς πλέον του αποδόθηκε επίσημα η κατηγορία της εγκληματικής αμέλειας, όπως αναφέρει η Marca.

Από την πρώτη στιγμή η στάση του γιατρού κρίθηκε ύποπτη. Καθώς απέφυγε να αναφέρει για ποιον είχε καλέσει ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα αυτό να φτάσει όταν ο Μαραντόνα ήταν ήδη νεκρός.

Διαφορετική εκδοχή

Από την άλλη, ΜΜΕ στην Αργεντινή μετέδωσαν μια άλλη εκδοχή. Σύμφωνα με αυτή, ο γιατρός Λεοπόλδο Λούκε, φέρεται ότι δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τον Ντιέγκο Μαραντόνα στις 22 Νοεμβρίου. Έκτοτε δεν επέστρεψε, παρά μόνο μετά τον θάνατο του Μαραντόνα. Έπρεπε να υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρο και απινιδωτής και η οικογένεια του Μαραντόνα ψάχνει αν ο γιατρός είχε φροντίσει και του τα παρείχε. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και οι αρχές της Αργεντινής καλούνται να διαλευκάνουν όλες τις αθέατες πτυχές του θανάτου του Nτιέγκο Μαραντόνα.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει