Ενημέρωση με ένα κλικ

Apple και Google στη μάχη κατά του κορονοϊού

Οι δύο κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη μάχη κατά του φονικού ιού

Η τεχνολογία στη μάχη του κορονοϊού. Η Apple και η Google ενώνουν τις δυνάμεις τους, για τη δημιουργία εφαρμογών και εργαλείων, που θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση της διάσωσης του ιού.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο μεγαλύτεροι κολοσσοί, θα υπάρξει για πρώτη φορά κοινή σύνδεση των λειτουργικών συστημάτων που υπάρχουν, δηλαδή τα Android και iOS, και θα δημιουργηθούν εφαρμογές με τα στοιχεία, που θα δίνονται με επίσημο τρόπο από τις υγειονομικές αρχές παγκοσμίως.

Μάλιστα, οι εν λόγω εφαρμογές θα βρίσκονται τόσο στο Google Play, αλλά και στο iTunes App Store, προκειμένου ο καθένας να μπορεί να τις έχει στο κινητό του.

Πιο συγκεκριμένα, στο κοινό ανακοινωθέν τους, σημείωσαν τα εξής:

«Google και Apple προχωρούν σε μια κοινή προσπάθεια χρήσης τεχνολογίας Bluetooth, προκειμένου να βοηθήσουν κυβερνήσεις και υπηρεσίες υγείας να μειώσουν την μετάδοση του κορονοϊού, με επίκεντρο τον σεβασμό της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των χρηστών»

Αξίζει να σημειωθεί πως η Google θα διαθέσει 800 εκατ. δολάρια για την μάχη της καταπολέμησης του κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Αλλά ας δούμε πως θα γίνεται η λειτουργία των εφαρμογών. Όσου διαθέτουν smartphones θα μπορούν να κατεβάσουν το app και για να την ενεργοποιήσει θα πρέπει να έχει έναν κωδικό, όπου θα μπορεί να μεταφερθεί από τη μία συσκευή στην άλλη, όταν δύο χρήστες είναι κοντά.

Μάλιστα αν κάποιος, εάν διαπιστωθεί πως είναι θετικός στον κορονοϊό, τότε αυτόματα ο κωδικό του συνδεθεί αυτόματα με την στην εφαρμογή και το πρώτο που θα κάνει είναι να βγάλει στο cloud τις επαφές που είχε σε διάστημα 2 εβδομάδων.

Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως η Google δε θα συλλέγει τα στοιχεία του χρήστη, όπως προσωπικά δεδομένα και περιοχές επαφών. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: «όσοι είναι θετικοί στον κορονοϊό δεν θα κοινοποιούνται σε άλλους χρήστες στη Google ή την Apple».

Έτσι, οι εν λόγω πληροφορίες θα πηγαίνουν και θα χρησιμοποιούνται από τις εκάστοτε υπηρεσίες και Αρχές για τον κορονοϊό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει