Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Αυξάνονται συνεχώς τα θύματα στις ΗΠΑ

Στους 18.586 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον ιό του κορονοϊού

Εκατόμβη νεκρών έχουν γίνει οι Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς μέσα σε μία μέρα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στις 20:30 της Παρασκευής (ώρα Ουάσινγκτον), καταγράφηκαν 2.018 θύματα του φονικού ιού, μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο αριθμός των νεκρών συνεχώς παίρνει την ανιούσα, καθώς ήδη έχουν φτάσει στους 18.586 και πλησιάζει την Ιταλία, η οποία είναι η χώρα, που έχει τα περισσότερα θύματα στον κόσμο, μιας και έχει φτάσει στους 18.849. Όμως η ειδοποιός διαφορά είναι πως η Αμερική έχει πέντε φορές μεγαλύτερο πληθυσμό και τα κρούσματα της νόσου κοντεύουν να φτάσουν στο μισό εκατομμύριο.

Ένα όμως ζήτημα, που ταλανίζουν τις ΗΠΑ είναι και τα αζήτητα πτώματα. Δεκάδες πτώματα είναι χωρίς ταυτότητα, μιας και δεν είχαν κάποιον δικό τους άνθρωπο για να τους αναζητήσει και έχουν μεταφερθεί στη νήσο Χαρτ.

Το εν λόγω νησί βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Μπρονξ της Νέας Υόρκης και εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται για κοινό τάφο. Μάλιστα έχει ονομαστεί ως “το νησί των νεκρών”.

Μάλιστα ένας εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης δήλωσε χαρακτηριστικά στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων: «Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το νησί γι’ αυτόν τον σκοπό στη διάρκεια της κρίσης και είναι πιθανό οι άνθρωποι, που πεθαίνουν από τα επακόλουθα της Covid-19 και ανήκουν σε κάποια απ’ αυτές τις περιπτώσεις, να ενταφιάζονται εκεί τις επόμενες ημέρες».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει