Ενημέρωση με ένα κλικ

“Έσπασε” την καραντίνα και πήγε στην Αίγινα ο Βαρουφάκης

Σάλος προκλήθηκε η μετάβαση του γραμματέα της ΜέΡΑΣ25 στην Αίγινα

Την απαγόρευση κυκλοφορίας “έσπασε” ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα πήγε στην Αίγινα, όπου διαθέτει εκεί εξοχική κατοικία.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 πήγε στο νησί με το πλοίο της γραμμής, χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης και όπως ήταν λογικό οι Λιμενικοί έπρεπε να κάνουν στον απαραίτητο έλεγχο. Όμως, προς κακή τους τύχη, κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε να συνεργαστεί.

Το συγκεκριμένο γεγονός έφερε έναν σάλο, μιας και για πρώτη φορά ένας αρχηγός κόμματος είχε αυτήν την αντίδραση και τα σχόλια που εισέπραξε ήταν αρνητικά.

Μάλιστα αυτό το γεγονός το επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως όλα έγιναν κατά τον προβλεπόμενο τρόπο.

Μάλιστα υπήρχε και άλλη μία επιβεβαίωση, πλην του κ. Λαγκαδιανού. Πιο συγκεκριμένα και ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό “OPEN TV”, και επεσήμανε πως ότι ο κ. Βαρουφάκης έφτασε στην Αίγινα με το πλοίο της γραμμής την Πέμπτη (9/4) και στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε ειπώθηκε το εξής: «Δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;».

Παρόλα αυτά δεν υπήρξε κανένας διαπληκτισμός, καθώς έφυγε μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά επεσήμανε πως δεν ξέρει αν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έχει δηλώσει την Αίγινα ως μόνιμη κατοικία του.

Όπως ήταν λογικό ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε σε αυτό το γεγονός. Πιο συγκεκριμένα είπε πως δεν πήγε στην Αίγινα για απρόσκοπτο λόγο, αλλά έχει δηλώσει εκεί τον τόπο διαμονής του και πήγε στην Αθήνα, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση της Πέμπτης στη Βουλή.

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση “πούλησε” το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα… σπίτι μου!», επεσήμανε ο κ. Βαρουφάκης σε ανάρτησή του, ενώ σε μία δεύτερη, με την οποία απαντά σε άλλον χρήστη σημειώνει:

«Δεν “ήρθα” Διονύση στην Αίγινα.  Στην Αθήνα πήγα στις 10πμ για να μιλήσω στη Βουλή επειδή ο ΠτΒ αρνήθηκε να τοποθετηθώ μέσω τηλεδιάσκεψης. Στις 16.30 επέστρεψα σπίτι μου. Τόσο απλά. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι πειράχτηκαν ιδιαίτερα με αυτά που είπα στον κ. Σταϊκούρα…».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει