Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη επίδοξων διαρρηκτών

Στην αυτόφωρη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μαζί με προσωπικό του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς και περιπολούντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, αποτρέποντας διάρρηξη διαμερίσματος στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για δύο Έλληνες, 40 και 30 ετών, και 27χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι οικοδομής, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και προσπάθησαν να διαφύγουν μετακινούμενοι διαδοχικά σε γειτονικά μπαλκόνια.

Άμεσα κινήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, που εντόπισαν τους δράστες σε ταράτσα, πυλωτή οικοδομής και εσωτερικό διαμερίσματος, αντίστοιχα, όπου και τους ακινητοποίησαν.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατά τη σύλληψή τους, ο 30χρονος αντιστάθηκε σθεναρά με κλωτσιές και γροθιές.

Από την έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του αλλοδαπού συλληφθέντος εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και τεσσάρων μηνών, καθώς και φυλάκισης τεσσάρων ετών, για περιπτώσεις ληστείας και κλοπής.

Σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και χρυσός σταυρός τη νομιμότητα κατοχής των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει