Ενημέρωση με ένα κλικ

Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Σε επιφυλακή οι αρχές από χθες

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, που εντοπίστηκε χθες, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ένας διάκονος στη Θεσσαλονίκη είναι ο πρώτος που διαγνώστηκε με την συγκεκριμένη μετάλλαξη. Ο 36χρονος κληρικός είναι προσωπικός διάκονος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και πριν δυο μήνες είχε περάσει κορονοϊό.

Τώρα νόσησε ξανά και αυτή τη φορά βρέθηκε θετικός στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίζεται στην χώρα, με τον ασθενή να είναι σε απομόνωση και καλά στην υγεία του.

Μετά τον εντοπισμό του συγκεκριμένου κρούσματος, ο Ν. Χαρδαλιάς μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Θεσσαλονίκη μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Αρκουμανέα.

“Η πρώτη ανίχνευση του νοτιοαφρικανικού στελέχους είναι εδώ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα. Αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας και όχι ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση με την εξαίρετη συνεργασία της Μητρόπολης και των ανθρώπων των ενοριών που εμπλέκονται προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους, με μοριακούς ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή, ακολουθούμε το μονοπάτι των επαφών” ανέφερε ο υφυπουργός, σε μια προσπάθεια να μην δημιουργηθεί πανικός για την είδηση αυτή.

107 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στην χώρα υπάρχουν πέρα από το κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης έχουν επιβεβαιωθεί και 107 της βρετανικής. Από αυτά μάλιστα, τα 80 αφορούν την Αττική. Τα υπόλοιπα προέρχονται από τις πύλες εισόδου της χώρας, την Θεσσαλονίκη την Χαλκιδική, την Πιερία και την Πάτρα.

Παράλληλα, στο Επίπεδο Β-Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας μπαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει