Ενημέρωση με ένα κλικ

Γ. Βρούτσης: Κανένας δεν θα μείνει ακάλυπτος στην κρίση

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, διαβεβαίωσε στη Βουλή ότι “κανένας δεν θα μείνει ακάλυπτος όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση”.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη των εργαζόμενων, τα οποία αναγνωρίστηκαν ως αποτελεσματικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κορυφαίους οικονομολόγους.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, με ευθύνη, λελογισμένα για να καλύψουμε και τον τελευταίο πολίτη. Κανείς να μην μείνει ακάλυπτος μέσα στην κρίση. Εμείς δεσμευόμαστε ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει μόνος του, ακάλυπτος», είπε ο υπουργός Εργασίας. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα ξένου Τύπου που έγραφαν «πώς να πάρετε μαθήματα από την Ελλάδα».

Ο Γιάννης Βρούτσης, αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο για την κατοχύρωση της τηλεργασίας που προωθεί η κυβέρνηση και θα περιλαμβάνεται στον εργατικό νόμο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «έλλειμμα που αναδείχθηκε στην υγειονομική κρίση και θα την καθιερώσουμε, καθώς παγκοσμίως αναγνωρίστηκε ως κάτι θετικό».

«Τρία εκατομμύρια πληρωμές θα γίνουν τα Χριστούγεννα λόγω της εργένης», είπε. Απαντώντας στην πρόταση του ΚΚΕ για τον κατώτατο μισθό ανέφερε πως είναι ένα από τα κεντρικά θέματα που συζητιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Θα υπάρξει ένα ενιαίο πλαίσιο που θα έρθει προς ψήφιση με τη μορφή οδηγίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο συνδικαλισμός για την ΝΔ είναι πυλώνας. Πρέπει να είναι δικλείδα να προσελκύει όσο περισσότερους, αλλά με υγιή φωνή. Μην έχετε ψευδαίσθηση ότι θα επιτρέψουμε στο ΠΑΜΕ να εκπροσωπήσει τον επίσημο συνδικαλισμό. Αυτός εκλέγεται και δεν θα λιποψιχύσουμε», δήλωσε ο υπουργός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει