Ενημέρωση με ένα κλικ

Γκρεμίζουν τοίχους στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για νέα ΜΕΘ

Επικίνδυνη και οριακή χαρακτηρίζει την κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου.

Συγκεκριμένα, ασθενείς με παθολογικές ασθένειες νοσηλεύονται ανάμεσα σε ασθενείς με κορονοϊό με αποτέλεσμα ο κίνδυνος διασποράς του ιού να είναι πολύ μεγάλος, ενώ γίνονται διακοπές στην παροχή οξυγόνου.

Στο νοσοκομείο διακομίζονται καθημερινά βαριά περιστατικά (εγκεφαλικά, κ.ά) από όλη την Περιφέρεια. Η κατάσταση πλέον, είναι ασφυκτική. Καθώς αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 100 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων 21 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το inkomotini.news, λόγω της κατάστασης, διοίκηση και γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος οδηγήθηκαν στην απόφαση να γκρεμίσουν τοίχους προκειμένου να δημιουργήσουν μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών.

Το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου επισημαίνει:

«Η Μ.Ε.Θ λειτουργούσε υπό κανονικές συνθήκες με 9 κλίνες. Λόγω COVID-19 επεκταθήκαμε στην παρακείμενη Μ.Α.Φ που είχε άλλες 6 κλίνες που δεν χρησιμοποιούνταν. Ούτε αυτές στάθηκαν αρκετές. Την τελευταία βδομάδα ήδη έχουν καταληφθεί και οι επιπλέον 6 κλίνες που αναπτύχθηκαν στον χώρο της Ανάνηψης. Μόλις σήμερα δόθηκε εντολή για ανάπτυξη επιπλέον άλλων 6 κλινών στον χώρο των χειρουργείων!

Οι 9 κλίνες Μ.Ε.Θ τριπλασιάζονται και φθάνουμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο 8 μόνο νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 10 νοσηλευτές Δ.Ε… Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο. Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς…τότε τι νοείται διασπορά; Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά από ιχνηλάτηση».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει