Ενημέρωση με ένα κλικ

Το ψέμα ενός άνδρα οδήγησε σε lockdown τη Νότια Αυστραλία

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας Στίβεν Μάρσαλ, λέει ότι βγάζει “καπνούς”. Η ψευδής κατάθεση ενός άνδρα με Covid-19 οδήγησε 1.800.000 πολίτες σε lockdown, έστω και για τρεις ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας είπε στην ομάδα ιχνηλάτησης ότι κόλλησε τον ιό όταν αγόρασε πίτσα από ένα κατάστημα που είχε διαπιστωμένο κρούσμα. Αυτό, λοιπόν, οδήγησε τις αρχές σε λάθος συμπεράσματα. Οι οποίες υπέθεσαν ότι το στέλεχος αυτό του ιού μεταδίδεται ραγδαία μέσα σε 24ωρες. Έτσι, έπρεπε να ιχνηλατήσουν εκατοντάδες πελάτες και τις επαφές τους.

Τελικά αποδείχθηκε ότι ο ασθενής εργαζόταν στην πιτσαρία και το απέκρυψε. Άρα κόλλησε μέσα στο λογικό χρονοδιάγραμμα επώασης του ιού και δεν πρόκειται για πιο επιθετική μετάλλαξη.

Παρά τα χιλιάδες τεστ που διενεργήθηκαν, χθες δεν εντοπίστηκε κανένα νέο κρούσμα και σήμερα μόλις τρία. Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας ανακοίνωσε την άρση των περιοριστικών μέτρων από αύγιο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More