Ενημέρωση με ένα κλικ

Νίκησε με τη… φανέλα του ο Παναθηναϊκός

Σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα ο Παναθηναϊκός, έστω και με… κάποια δυσκολία, υπέταξε το εμπόδιο της Λάρισας με 69-60, παίζοντας σχετικά καλά στο τέταρτο δεκάλεπτο και μπήκε με το δεξί στη φετινή Basket League. Από το Τριφύλλι δεν αγωνίστηκαν οι Νέντοβιτς, Παπαπέτρου και Βουγιούκας.

Οι “πράσινοι” είχαν σε μεγάλη μέρα τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους. Διψήφιος και ο Κασελάκης με 10π. Από τους φιλοξενούμενους οι Γκούντγουιν και Σμιθ με 16π, και Ρας με 11 πόντους έκαστος ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Φόστερ, Κασελάκη, Μήτογλου και Όγκαστ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τη Λάρισα με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες, καθώς στο 2’ σημειώθηκαν οι πρώτοι πόντοι. Ήταν χαρακτηριστικό πως το ματς ήταν ισόπαλο (6-6) στα μισά του δεκαλέπτου, με τον Όγκαστ να είναι ο μόνος που είχε “ματώσει” το διχτάκι.

Από κει και μετά το Τριφύλλι προσπαθούσε να “χτυπήσει” από το ζωγραφιστό με τον Παπαγιάννη και στο 7’ το σκορ ήταν αρκετά χαμηλό (13-11), με το παιχνίδι να είναι αρκετά κακό με πάρα πολλά λάθη από τις δύο ομάδες, όπου με το +2, έληξε το δεκάλεπτο.

Ότι δεν έκανε ο Παναθηναϊκός στην αρχή του ματς, το πραγματοποίησε στην έναρξη της 2ης περιόδου. Με ένα 6-0 οι “πράσινοι” έκαναν το 19-11, βρίσκοντας πόντους στον αιφνιδιασμό και βελτιώνοντας την άμυνα του, που ήταν… παιδική χαρά.

Από κει και μετά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να “χτίσουν” μια μικρή διαφορά (23-16) στο 14’, αλλά η εικόνα του ματς ήταν μέτρια. Όμως η Λάρισα κατάφερε να μειώσει σε 23-20, και ήταν ενδεικτικό πως το Τριφύλλι είχε να σημειώσει κάποιο καλάθι σχεδόν 6 λεπτά!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να λήξει με τον Παναθηναϊκό να είναι σε… άλλο γήπεδο και με πολύ δυσκολία είχε το προβάδισμα με 31-30, καθώς ήταν κάκιστοι στα σουτ εντός πεδιάς (13/28), έχοντας 1/9 τρίποντα.

Τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο για το Τριφύλλι στο 3ο δεκάλεπτο. Με 5 προσωπικούς πόντους του Κασελάκη, έκανε το 36-30 και ήταν αυτός που “τραβούσε” τους γηπεδούχους στην επίθεση. Με 9 πόντους συνολικά, έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (42-32) στο 24’.

Όμως η Λάρισα είχε άμεση αντίδραση και έτρεξε ένα 8-0 και μέσα σε 2 λεπτά επανέφερε το σκορ στο καλάθι. Μάλιστα το ματς ήρθε στα ίσα (43-43) στο 27’, με ένα επιμέρους 11-1 των φιλοξενούμενων, με τον Παναθηναϊκό να είναι σκιά του εαυτού του.

O Παπαγιάννης “ξεκόλλησε” τον Εξάστερο και με το τρίποντο του Σάικς έγινε το 50-43 στο 29’, δείχνοντας μία συνέπεια και στις δύο πλευρές του παρκέ και έτσι το δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 51-44, με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί μία κάτω του μετρίου εμφάνιση.

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου οι “πράσινοι” δεν έδειχναν καμία βελτίωση και οι φιλοξενούμενοι ήταν μέσα στο ματς. Στο 33’ ο Παπαγιάννης, με προσωπικά καλάθια, έκανε το 56-47 και ο Μπέντιλ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Μετά από 2 λεπτά το σκορ έφτασε για πρώτη φορά στο +11 (60-49), αλλά οι προσπάθειες γινόντουσαν κατά βάση σε ατομικό επίπεδο.

Παρά τη μέτρια του βραδιά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 69-60 κόντρα στη μαχητική Λάρισα και πλέον στρέφει την προσοχή του στην αναμέτρηση με την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη.

Τα δεκάλεπτα: 13-11, 31-30 51-44, 69-60

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει