Ενημέρωση με ένα κλικ

Ζαχαράκη: “Αυτή θα είναι η νέα πραγματικότητα στα σχολεία”

Η εβδόμη Σεπτέμβρη -εκτός απροόπτου- είναι η ημερομηνία στην οποία κατέληξαν ειδικοί και υπουργείο Παιδείας, ως την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις παλαιότερες, αφού ο κορονοϊός έχει διαμορφώσει ένα αρκετά διαφορετικό τοπίο, τόσο στην καθημερινότητά μας, όσο και στη λειτουργία των σχολείων.

Ωστόσο υπάρχει και μια νέα πρόταση που θέλει τα σχολεία να ανοίγουν, μια εβδομάδα αργότερα από την ημερομηνία που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Τρίτη σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου παρουσία των Υπουργών Υγείας, Βασίλη Κικίλια και Παιδείας, Νίκης Κεραμέως θα συζητηθεί εκτενώς το άνοιγμα των σχολείων και η πιθανή παράταση μιας εβδομάδας.

Μάσκες, με όλους τους μαθητές παρόντες αλλά και με άλλες προσαρμογές για τις οποίες μίλησε στην εφ. Πατρίς η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη

Οι αποφάσεις ως προς το άνοιγμα των σχολείων έχουν ληφθεί ωστόσο όπως ανέφερε η υφυπουργός τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν εάν υπάρξει ανάγκη όπως συνέβη και κατά το πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα.

Η κα Ζαχαράκη Αυμίλησε και για τις αλλαγές που εισάγονται στο σχολείο από την πρόσφατη νομοθεσία και αφορούν, μεταξύ άλλων, στα πιλοτικά προγράμματα των αγγλικών στο νηπιαγωγείο και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στην αξιολόγηση, στην εισαγωγή για πρώτη φορά της διδασκαλίας όλων των ειδικών μαθημάτων που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις (σχέδιο, μουσική, γλώσσες), στον Σύμβουλο Σχολικής Ζωής, στα νέα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία που θα λειτουργήσουν από Σεπτέμβριο.

Τόνισε πως έχουν επέλθει και σημαντικές αλλαγές αναφορικά με τη στελέχωση των σχολείων, καθώς η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει – μεταξύ άλλων – με διορισμένους μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με νέους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και με προσλήψεις νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές, με νέες ρυθμίσεις για την ανάληψη υπηρεσίας των εκπαιδευτικών η οποία θα γίνεται στο ίδιο το σχολείο.

ΠΗΓΗ: patrisnews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει