Ενημέρωση με ένα κλικ

Ολοκλήρωση της ιχνηλάτησης κρουσμάτων στη Λάρισα με λήψη 652 δειγμάτων

Ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

Μέσω ενημέρωσης η Πολιτική Προστασία, ανακοινώνει:

«Ολοκληρώθηκαν, σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι έλεγχοι στην περιοχή Νέας Σμύρνης Λάρισας. Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 652 δειγματοληψίες σήμερα από 17 κλιμάκια του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας, με την υγειονομική καθοδήγηση του Καθηγητή Επιδημιολογίας Χρήστου Χατζηχριστοδούλου και τον διοικητικό συντονισμό του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού. Η διαδικασία ιχνηλάτησης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με σκοπό την αποτύπωση της επιδημιολογικής εικόνας στην περιοχή σύμφωνα με το σχέδιο «Ημέρα 0, Ημέρα 7, Ημέρα 14» το οποίο είναι σε εφαρμογή».

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και η συνέχιση της ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, Λάρισας.

Στο νησί της Λέσβου διαπιστώθηκαν 2 κρούσματα κορονοϊού, ύστερα από ελέγχους που διενεργήθηκαν χθες σε μετανάστες οι οποίοι διαμένουν σε πρόχειρη δομή φιλοξενίας στην Λέσβο.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης συνεχίζεται έως αυτή τη στιγμή, ενώ έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό 25 κάτοικοι του νησιού καθώς και 2 στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία χαρακτηρίστηκαν «στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει