Ενημέρωση με ένα κλικ

Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Πάπα Φραγκίσκου

Ο Ποντίφικας αναγνώρισε τις Ελληνικές προσπάθειες για την προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι πρόσφυγες, χαρακτηρίζοντας τες εξαιρετικές

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το επίκεντρο της συζήτησης να αποτελεί η παγκόσμια πρόκληση την οποία συνιστά ο κορονοϊός καθώς και τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή του.

Από πλευράς Πάπα Φραγκίσκου αλλά και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος με τον πρωθυπουργό να αναπτύσσει την πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται, όπως ανέφερε, ψηλά στις προτεραιότητες της Ελλάδας.

Ο Ποντίφικας αναγνώρισε τις Ελληνικές προσπάθειες για την προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι πρόσφυγες, χαρακτηρίζοντας τες εξαιρετικές, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός ότι δεν έχουν ανταποκριθεί περισσότερες χώρες στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ο Ποντίφικας ενημερώθηκε επίσης για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι προσβλέπει στην επίσκεψή του στην Ελλάδα μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε τους εορτασμούς των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021, προτείνοντας στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κατά την επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, να επισκεφθεί πόλεις οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει