Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιστροφή του 70% των δημοσίων υπαλλήλων στα γραφεία σύμφωνα με την εγκύκλιο Θεωδορικάκου

Εντός της εγκυκλίου δίδονται οδηγίες για την ομαλή επιστροφή στην πρότερη καθημερινότητα

Μέσω τις εγκυκλίου του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, οδηγίες δίδονται για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών από την προσεχή εβδομάδα. Οι οδηγίες περιλαμβάνουν την επιστροφή στο γραφείο του 70% των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ υπό προϋποθέσεις η επιστροφή δύναται να αφορά ακόμα και του συνόλου του προσωπικού.

Η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι το ποσοστό 70% υπολογίζεται σε επίπεδο Διεύθυνσης ή Γενικής Διεύθυνσης βάσει όσων μπορούν να παρέχουν εργασία εκ περιτροπής με αυτοπρόσωπη παρουσία. Συνεπώς δεν θα υπολογίζονται οι υπάλληλοι οι οποίοι τελούν σε οποιαδήποτε άδεια, συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων αδειών απουσίας εξαιτίας του κορονοϊού.

Σε περίπτωση που βάσει των αρμοδιοτήτων κάθε υπηρεσίας, αλλά και κάθε οργανικής μονάδας, απαιτείται η προσέλευση ακόμα και του 100% των υπαλλήλων, αυτό επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεση διασφάλισης των κανόνων προστασίας της υγείας, ιδίως της τήρησης της αποστάσεως μεταξύ των εργαζομένων τουλάχιστον 1,5 μέτρου.

Η προσέλευση των υπαλλήλων σε τρία διακριτά ωράρια προσέλευσης αναμένεται να διατηρηθεί και την επόμενη εβδομάδα με σκοπό την αποφυγή του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Διευκρινίζεται, πάντως, ότι στις περιπτώσεις που οι υπάλληλοι προσέρχονται στην υπηρεσία είτε με ΙΧ είτε με τα πόδια, μπορούν να διατηρήσουν το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης το οποίο ίσχυε προ της πανδημίας.

Η εγκύκλιος σημειώνει ότι οι οδηγίες της δεν αφορούν τους ένστολους, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων, τους εργαζομένους που υπηρετούν στο υπουργείο Υγείας, σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς εν προκειμένω αρμόδιοι αποκλειστικά είναι οι φορείς, στους οποίους ανήκουν οργανικά οι εν λόγω υπάλληλοι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει